Inburgeren doen we als gezin

Tulp opleidingen heeft een uniek concept in Nederland. Inburgering en professionele kinderopvang onder één dak. Veel van onze cursisten hebben (jonge) kinderen. We merken dat ouders vaak de weg naar kinderopvang niet goed kunnen vinden. Of ze zijn huiverig om hun kinderen ‘af te staan’ aan vreemden. Dat begrijpen wij wel, zeker als we naar de achtergrond van veel nieuwkomers kijken.

Tulp opleidingen adviseert haar cursisten om gebruik te maken van bestaande kinderopvangvoorzieningen. Wij bieden daarbij graag ondersteuning. Maar toch zien we dat veel cursisten hun kinderen meenemen naar de les. Dit verstoort natuurlijk het integratieproces van onze cursisten. En het is ook niet leuk voor een kind om in een ruimte te verblijven waar het stil moet zijn.

We hebben gezocht naar een eenvoudige oplossing, waarbij we het integratieproces van de inburgeraar centraal hebben gesteld. Moeilijk denken of doen past niet bij onze organisatie. En daarom zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met twee organisaties. Heijsa Kwaliteitsmanagement, Organisatie & Advies en Kinderdagverblijf Elk Kind Geliefd. Heijsa Kwaliteitsmanagement houdt zich bezig met de kwaliteit in de kinderopvangbranche. Elk Kind Geliefd is een klein en knus kindcentrum in Rotterdam Pendrecht.

We hebben de krachten en expertise gebundeld om tot een mooi en uniek inburgeringsproject te komen: ‘inburgeren doen we als gezin’. Ouders kunnen zorgeloos inburgeren en/of naar school terwijl de kinderen worden opgevangen en verzorgd door gediplomeerde beroepskrachten. Door de nauwe samenwerking met Heijsa en het kinderdagverblijf houden we de lijnen kort en transparant. Kinderdagverblijf Elk Kind Geliefd zorgt voor de formaliteiten ten aanzien van de opvang. Denk daarbij aan de inschrijving, intake, hulp bij aanvraag van kinderopvangtoeslag en dergelijke. Het kinderdagverblijf zorgt ook voor een leuk en laagdrempelig ouderprogramma vanuit de VVE-methode Uk & Puk. Dit draagt weer bij aan het snel en goed aanleren van de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen zij de geldende normen en waarden van onze samenleving mee en vergroten ze hun netwerk.

Wilt u meer weten over dit unieke project? Neem dan contact op met G. Heijns-Sayin 06 16118544. Wilt u zich inschrijven?

“Inburgeren doen we als gezin” is een initiatief van Heijsa Kwaliteitsmanagement, Organisatie & Advies, Tulp opleidingen en Kindcentrum Elk Kind Geliefd.

INSCHRIJVEN