Staatsexamen

Staatsexamen

De Staatsexamens Nt2 bestaan uit vier onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast moeten kandidaten die na 2015 inburgerings plichtig werden ook de examens KNM en ONA afleggen. Er zijn twee niveaus: Programma I (B1) en Programma II (B2).

Voor wie is het staatsexamen

  • U wilt een opleiding volgen op het mbo, hbo of universiteit. De opleiding vraagt een Diploma Staatsexamen Nt2 als bewijs van taalvaardigheid.
  • U hebt geen officieel diploma van een Nederlandse opleiding, maar u wilt werken op mbo-, hbo-, of universitair niveau.
  • U wilt inburgeren op een hoog taalniveau.
  • U wilt naturaliseren en een officieel Nt2-examen op een hoog taalniveau doen.

Staatsexamen B1

Dir programma is bedoeld voor mensen die willen werken of studeren op mbo-3 of -4 niveau. Het taalniveau van dit programma is B1. Dit niveau is gelijk aan taalniveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven op mbo-3 of -4 niveau.

Staatsexamen B2

Dir programma is voor mensen die willen werken of studeren aan het hbo of de universiteit. Het taalniveau van dit programma is B2. Dit niveau is gelijk aan taalniveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven van hoogopgeleiden.

Staatsexamen NT2

U kunt ook inburgeren met het Staatsexamen NT2 of vanuit de inburgering doorstromen naar de cursus voor het Staatsexamen NT2.

Indien u een beroepsopleiding wilt gaan volgen, kunt u de versnelde cursus A0- B1 volgen. U kunt daarna deelnemen aan het Staatsexamen Programma I. We raden deze cursus ook aan indien u uw positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren.

Indien u aan de universiteit wilt gaan studeren dan kunt u de versnelde cursus A0 – B2 volgen. U kunt daarna deelnemen aan het Staatsexamen Programma II.

Bent u vóór 2015 inburgerings plichtig geworden? Dan hoeft u alleen het Staatsexamen NT2 te doen. Als u slaagt, krijgt u hiervoor 4 certificaten. U dient de certificaten zelf in te wisselen voor het NT2-diploma.

Het inwisselen van de certificaten kost tijd. U moet uw certificaten zo snel mogelijk inwisselen voor een diploma. Het niet tijdig inwisselen kan als gevolg hebben dat u een boete ontvangt.

Door onze ervaren en gecertificeerde docenten zorgen wij ervoor dat u in korte tijd uw einddoel behaalt.

Meld je nu aan

Of neem contact op!